SISUs Cassandra Jayne Nofuentes aka 'CeeJay' var stærkt spillende både og onsdag og søndag, da SISU startede det nye år med bravour. 'Ceejay' var spilleren med mest X-factor, selv omringet af spillere, og derfor gjorde hun et afgørende udfald. Foto: Ole Tradsborg

SISUs Cassandra Jayne Nofuentes aka 'CeeJay' var stærkt spillende både og onsdag og søndag, da SISU startede det nye år med bravour. 'Ceejay' var spilleren med mest X-factor, selv omringet af spillere, og derfor gjorde hun et afgørende udfald. Foto: Ole Tradsborg

SISU startede det nye år med ligasejr

Onsdag gav udesejr i den hjemlige Dameligaen, mens det søndag blev til sejr mod ligarivalerne fra BK Amager

Af
Ole Tradsborg

basketball SISU's damer er kommet stærkt ind i 2019.

Onsdag i sidste uge tog holdet hul på det nye år. Og selv om sejren blev kneben, blev det i den grad en god start for holdet, der dermed rider videre på bølgen af sejre fra slutningen af sidste år, som gav tre sejre i fire forsøg.

Kampen mod Værløse Blue Hawks blev en underholdende og seværdig kamp, og dermed en anderledes forestilling, end da de to hold mødtes sidst i Gentoftehallen den 7. november. Dengang endte det med en meget komfortabel SISU-sejr, så værterne fra Værløse var tydeligt opsatte på revanche.

Begge hold startede som lyn og torden, og første periode blev spillet i et utroligt højt tempo og kunne vel bedst beskrives som et sandt offensivt festfyrværkeri. Første periode endte med en lille føring til SISU på 32-26, hvilket er den højeste samlede score for en periode indtil videre i Dameligaen denne sæson.

Selvom de mange point ikke fortsatte i anden periode, vedblev tempoet højt i kampen ligesom der var god intensitet. Værløse startede perioden bedst, men da perioden var færdig, var det status quo på pointforskellen, da det blev en periodescore helt lige, 15-15, og dermed en pauseføring til SISU på 47-41.

Afgørende hul

Efter pausen var SISU skarpest i perioden der fulgte, og de fik med et 15-0 run skabt et afgørende hul. Med periodecifrene 17-9 kunne udeholdet dermed gå ind til sidste periode foran 64-50.

Perioden kunne endda været endt med en føring 3 point højere, da CeeJay Nofuente fra egen banehalvdel sendte et skud i kurven lige da perioden sluttede. Desværre vurderede dommerne, at bolden var sluppet en brøkdel af et sekund for sent, og den flotte scoring fik derfor ikke lov at tælle.

Der var nok ikke mange i hallen, som troede på, at føringen til SISU kunne hentes, men Værløse fandt igen deres aggressive spillestil frem og var flere gange tæt på at få lukket hullet.

SISU svarede dog gang på gang igen og til sidst løb hjemmeholdet tør for kræfter og tid. Så selv om Værløse endte som vinder af perioden 25-21, endte SISU vinder af kampen på cifrene 85-75 i SISUs favør.

Kampens profiler var der flere af på begge hold, men kampens topspcorer kom fra SISU: Cassandra Jayne ’CeeJay’ Nofuente med 26 point. SISU ligger nu nr. 4 i Dameligaen og møder den 23. januar rækkens ubestridte tophold Hørsholm på udebane.

Årets første hjemmekamp i Dameligaen bliver den 1. februar, hvor holdet møder MBS Herlev Wolfpack.

Pokaldrama søndag

Allerede søndag meldte næste kamp sig SISU, der skulle forsøge at spille sig videre i pokalturneringen hjemme mod BK Amager.

Den kamp endte med sejr på 81-74 efter 40-29 ved pausen. Her var SISU-profilen ’CeeJay’ nok en gang toneangivende med 13 scoringer allerede efter kampens to første perioder.

Det var dog kollektivet, der bar, f.eks. viste unge Asta Blauenfeldt sig flot frem, særligt i slutningen af anden periode, hvor hun var involveret i mange gode aktioner.

Efter pausen hentede Amagerholdet ind på SISU, men man sad med fornemmelsen af, at SISU-pigerne var i fuld kontrol kampen igennem, og det betyder nu, at de er blandt de sidste fire, og det ligner en mulig pokalfinale-gentagelse for SISU, som dog tabte den sidste år.

Skal en finaleplads realiseres, skal SISU dog slå de nærmeste rivaler fra Stevnsgade, som lidt overraskende ekspederede Dameligaens suveræne førerhold Hørsholm 79ers ud af turneringen.

Semifinalerne spilles allerede den kommende weekend. Finalen spilles som vanligt i Forum Horsens, i år den 2. februar

Publiceret 14 January 2019 11:46