Kronprins Frederik og Holger Rune med trofæet for sejren i Paris. Foto: Dansk Tennis Forbund

Kronprins Frederik og Holger Rune med trofæet for sejren i Paris. Foto: Dansk Tennis Forbund

Kronprins Frederik var med til at hylde Holger Rune

Sejren i French Open blev fejret i HIK's restaurant

Kronprins Frederik er protektor for Dansk Tennis Forbund og slog som ung sine første tennisslag i HIK. Derfor var det helt naturligt, at kronprinsen var med, da HIK ved en reception i klubbens restaurant fejrede sit stjernefrø, Holger Nødskov Rune, for sejren i juniorernes French Open.

Holger Rune besejrede i finalen Toby Kodat fra USA med 6-3 6-7 6-0 og blev dermed den første mandlige dansker til at vinde en junior grand slam siden 1999, hvor Kristian Pless vandt Australien Open. Samtidig er han den kun anden dansker til at vinde juniortitlen ved French Open. Den første var Kurt Nielsen helt tilbage i 1948.

Med turneringssejren i Paris kan Holger Rune se frem til at avancere til tredjepladsen på juniorverdensranglisten.

Henrik Thorsøe Pedersen, formand for Dansk Tennis Forbund, var til stede ved finalen på Roland Garross, og han var meget imponeret:

”Der skal lyde et kæmpe tillykke til Holger og hele teamet bag ham. Holger har leveret en imponerende præstation ved som 16-årig at gå hele vejen i sin kun anden junior Grand Slam. Jeg kan ikke få armene ned og glæder mig til at følge hans udvikling”.

Holger Runes næste store opgave er Wimbledon:

”Så nu skal jeg i gang med at spille på græs. Det bliver de første græsturneringer for mig nogensinde, og jeg er meget spændt. Det bliver sjovt at prøve”.

Publiceret 17 June 2019 14:58