Indvendige Dream Girl med nummer fem afviser udvendige Dusty Shadow og Jeppe Juel. Nicolaj Andersen laver sejrsgestus med knyttet hånd ud til publikum. Foto Burt Seeger

Indvendige Dream Girl med nummer fem afviser udvendige Dusty Shadow og Jeppe Juel. Nicolaj Andersen laver sejrsgestus med knyttet hånd ud til publikum. Foto Burt Seeger

Drømmepigen og Dumbo travede fra alle de andre

Travtræner Nicolaj Andersen og Dream Girl blev en højst overraskende vinder af lørdagens Dansk Hoppe Derby på Charlottenlund Travbane. Søndag i det store derbyløb gik sejren til Dumbo fra Aalborg, hvilket også kom bag på de fleste

For tredje gang i karrieren kunne Charottenlund-travtræner Nicolaj Andersen lørdag lade sig hylde som vinder af Dansk Hoppe Derby, da hans egen Dream Girl hentede en højst overraskende sejr til en værdi af 357.500 kroner.

Og for travtræneren var der ekstra følelser forbundet med årets derbysejr. Nicolaj Andersen trak selv Dream Girl ud af moderen, da hun kom til verden i 2015. Siden har de to været knyttet sammen af et særligt tæt bånd.

"Jeg har vundet flere derbyer, men det her er det største, fordi det er noget, jeg selv har skabt fra starten. Allerede da hun var to år, kunne vi se talentet. Jeg ville gerne have haft, at hun var lidt større, men det hun ikke har i størrelse, har hun i hjerte," sagde en tydelig rørt Nicolaj Andersen umiddelbart efter sejren.

Sejren blev taget efter taktisk flot kørsel, hvor den sydsjællandske ekvipage var godt med fra start og hurtigt fandt en perfekt ryk på førerhesten.

Med 500 meter til mål fandt Nicolaj Andersen perfekt angrebsplads, og på få skridt sad Dream Girl i føring. Ned gennem opløbet angreb især Aalborg-hesten Dusty Shadow godt bagfra, men Dream Girl kæmpede flot helt ind i mål til kort sejr.

"Jeg vidste, at jeg skulle chance lidt, hvis jeg skulle vinde det her derby. Da angrebspladsen kom, måtte jeg afsted, og så handlede det om, hvor godt jeg havde trænet hende," lød det fra den storsmilende derbyvinder.

Med derbysejren har Dream Girl vundet fem sejre i 18 starter og har totalt indtjent 515.208 kr. i karrieren.

Dream Girl ejes af Charlottenlund Travbanes anpartsstald, Team Lunden, der består af 350 anparthavere.

Endnu en overraskelse

Mere end 8.000 mennesker så Aalborg-hesten Dumbo choksejre for sin træner Gordon Dahl i søndagens Dansk Trav Derby 2019 på Charlottenlund Travbane.

Dumbo var en af de mindre betroede, men fik et godt løb i inderbanen og fangede akkurat Rene Kjær-kørte Donatello Garbo på stregen. Først efter granskning af målfilmen kunne Dumbo udråbes som vinder.

"Puha, det var helt fantastisk. Det var en helt utrolig opløbskamp. Jeg var egentlig stået af hesten og på vej op mod stalden, da jeg var sikker på, at Donatello Garbo havde vundet. Han var lige ved at tabe travet op mod mål, og så tænkte jeg: ’nu kører du efter at blive nummer to’, men den lille kriger stak næsen forbi. Han er ikke ret stor, men han gør altid alt, hvad han kan og går til stregen hver eneste gang," sagde en meget rørt Gordon Dahl og fortsatte:

"Det betyder alt at vinde derbyet. Det er løbet, alle vil vinde og det, vi arbejder hen imod hvert eneste år."

Dumbo fik 605.000 kroner for sejren og har nu indtjent 1.168.070 i karrieren. Det var Gordon Dahls anden derbysejr som træner, men første gang han vandt løbet som både træner og kusk. jbl

Publiceret 26 August 2019 18:45