Gentoftes herrer måtte tage til takke med sølvmedaljer ved DM for hold. Foto: Dansk Tennis Forbund

Gentoftes herrer måtte tage til takke med sølvmedaljer ved DM for hold. Foto: Dansk Tennis Forbund

Gentofte tog sølv hos både mænd og kvinder

Gentofte Tennis Klub kom til kort over for Give og KB

For første gang nogensinde vandt Give Tennisklub i weekenden DM i tennis for hold, mens det hos kvinderne var KB, der tog sig af guldet.

For begge klubbers vedkommende gjaldt det, at de stod over for Gentofte Tennis Klub i finalen.

GTK's kvinder med sølvmedaljerne. Foto: Dansk Tennis Forbund

GTK's kvinder med sølvmedaljerne. Foto: Dansk Tennis Forbund

I damernes finale kom Frederiksberg-holdet forrygende fra start mod de forsvarende danmarksmestre fra Gentofte, da Clara Tauson vandt 1. single med 6-0, 6-1. Gentofte fik dog udlignet, da Maria Jespersen slog Mai Grage.

KB tog sig sikkert af de to sidste singler. Dermed skulle KB blot vinde den ene af de to doubler for at sikre sig danmarksmesterskabet. De fik kun brug for en enkelt, da Clara Tauson og Simone Alipieva vandt 1. double med 6-2, 6-4.

Fuldstændig vanvittigt

Hos herrerne havde Gentofte bragt sig på 2-0, da Anders Grinderslev reducerede for Give. Med 2-2 efter singlerne skulle DM-guldet afgøres i doublerne.

Her havde Give overhånden i to nervepirrende kampe. DM-guldet til den lille jyske klub blev en realitet, da Anders Grinderslev og Marco Kirschner vandt matchbolden over de danske mestre i double Philip Ørnø og Andreas Boers.

"Det er fuldstændig vanvittigt. Det er det største, jeg har oplevet. Vi var bagud 2-0 i kampe, og det så ret sort ud på begge baner. Så tager vi lige pludselig fire kampe i streg. Florian overlever to matchbolde i sin single, ligesom vi gjorde i semifinalen. Det har bare været stolpe ind hele weekenden,” siger Anders Grinderslev, der vandt alle sine kampe i weekenden. jbl

Publiceret 26 August 2019 18:01