Mads Kyed i aktion for Gentofte Volley ved danmarksmesterskabsfinalen i år. Foto: Gentofte Volley

Mads Kyed i aktion for Gentofte Volley ved danmarksmesterskabsfinalen i år. Foto: Gentofte Volley

Volleytalent fra Gentofte drager over Atlanten

20-årige Mads Kyed fra Gentofte Volley skal fremover spille og studere i Los Angeles

Den 12. september skifter Mads Kyed Kildeskovshallen ud med den amerikanske vestkyst. Den 20-årige Gentofte Volleys-spiller har nemlig fået et scholarship, som sikrer ham optagelse på University of California i Los Angeles.

Det sker efter, at UCLA’s assisterende træner John Hawks besøgte Gentofte i en uge i februar, hvor han blandt andet overværede to af klubbens kampe i VolleyLigaen.

"Da John Hawks meldte sin ankomst her i Gentofte, var jeg godt klar over, at jeg ville få et tilbud, som jeg ville få svært ved at afvise. Jeg får nogle af de bedste ungdomslandsholdspillere fra USA og Canada som holdkammerater på UCLA’s hold," siger Mads Kyed i en pressemeddelse.

Liga og landshold

Mads Kyed er opvokset i Gentofte og var en af de første elever på Gentofte Kommunes idrætsskole på Bakkegårdsskolen. Senere blev han optaget i kommunens talentudviklingsordning, som omfatter 10-15 stortalenter fra forskellige idrætsgrene.

Som 17-årig fik han debut på Gentofte Volleys ligahold og var med til at vinde DM-guld i både 2018 og 2019. I 2016 fik han plads på det danske A-landshold og har allerede spillet 29 A-landskampe udover de mere end 40 ungdomslandskampe.

UCLA er normalt med helt fremme i toppen blandt colleges i USA, når det gælder volleyball. I 2018 blev holdet fra UCLA nr. 2 i NCCA, dvs. reelt det næstbedste volleyballhold i USA, da der ikke findes en egentlig professionel liga i landet. Når de bedste spillere forlader universiteterne fortsætter de typisk karrieren på et hold i en af de førende ligaer i Europa.

shp

Publiceret 10 September 2019 06:04