Søren Thomsen scorede målet til 1-0, der brød en lang forbandelse for GVI. Arkivfoto: Ole Tradsborg

Søren Thomsen scorede målet til 1-0, der brød en lang forbandelse for GVI. Arkivfoto: Ole Tradsborg

Kunststykke af GVI sikrede hårdt savnet sejr

På den nyanlagte kunstbane fejrede GVI den blot anden hjemmesejr i denne sæson. Matchvinder blev Søren Thomsen, mens Mikkel Gram-Jensen brillerede med en straffesparksredning

Af
Ole Tradsborg

Der var borgmesterbesøg i Nymosen, hvor GVI efter et lille halvt års arbejde kunne fejre 'ny' hjemmebane. Hans Toft smilede før kampen om kap med GVI-formand Jesper Sørensen, da den røde snor blev klippet og kunstbanen officielt indviet.

Borgmester Hans Toft (K) sammen med formanden i GVI, Jesper Sørensen, og en masse glade fodboldbørn ved indvielsen af GVI's nye kunstbane.

Borgmester Hans Toft (K) sammen med formanden i GVI, Jesper Sørensen, og en masse glade fodboldbørn ved indvielsen af GVI's nye kunstbane.

Smilet var nok endnu bredere på Sørensens ansigt efter kampen, da det endte med en hårdt tiltrængt sejr. Søren Thomsens enlige træffer rakte til alle tre point. Scoringen faldt midt i anden halvleg, efter tilskuerne havde kunnet se en rodet forestilling i første halvleg.

Drama efter pausen

Inden scoringen til GVI kunne tilskuerne i Nymosen holde vejret efter fem minutters spil, hvor gæsterne fik tildelt straffe, da Anton Krebs kantede Christan Helev.

Helev sparkede selv det dømte straffe, men det havde Mikkel Gram-Jensen læst til perfektion, og han sørgede dermed for, at stillingen fortsat var 0-0.

Det var den frem til det 65. minut, hvor Søren Thomsen blev krediteret for det omtalte mål til 1-0 efter hjørne, hvor den store forsvarsspiller havde sidste berøring på bolden.

Mod kampens slutning kunne og burde Mathias Weltz have sikret sejren endegyldigt, men den store chance forblev lige ved og næsten.

Heldigvis for Weltz, så sørgede en årvågen Mikkel Gram-Jensen for, at de tre point blev i Nymosen, for til allersidst havde gæsterne en stor chance for udligning, men den gode mulighed blev igen reddet fornemt af GVI's solide keeper, der dermed havde sin store andel i sejren.

Bange for at vinde

Cheftræner Søren Fjorting var ikke overraskende glad for resultatet:

"Vi har været så tæt på de sidste par kampe, men i dag synes jeg, det er fortjent, vi vinder. Også selv om vi blev bange for at vinde til sidst. Det sidder i hovedet på os, at der skal så lidt til. Jeg håber på, det her bliver vendepunktet for os," sagde træneren, der dog også er klar over, at han ikke kan anlægge et nyt, uindtageligt fort på den nye kunstbane.

Dertil er holdet simpelthen ikke godt nok. Men han er efterhånden klar til at kigge både op- og nedad i rækken, hvor det længe kun har været opad.

GVI fik således tiltrængt ny luft i bunden af rækken og forlader med sejren jumbopladsen.

Lørdag spiller holdet igen hjemme, denne gang mod Greve med vanligt kickoff-tidspunkt kl. 13. Og her får GVI så chancen for at gentage kunststykket med tre point.

Publiceret 30 September 2019 17:22