Opgøret var samtidig et møde mellem de to brødre Mathias Hebo og Jonas Hebo. Mathias tørner ud for Silkeborg og Jonas er anfører for HIK. De to startede inde og spillede direkte overfor hinanden på den centrale midtbane. Foto: Ole Tradsborg

Opgøret var samtidig et møde mellem de to brødre Mathias Hebo og Jonas Hebo. Mathias tørner ud for Silkeborg og Jonas er anfører for HIK. De to startede inde og spillede direkte overfor hinanden på den centrale midtbane. Foto: Ole Tradsborg

Pokalnederlag til HIK efter god indsats

HIK gjorde kampen igennem en rigtig god figur, men måtte til slut se sig slået af Superligaholdet fra Silkeborg, der sejrede 1-0 i fjerde runde i pokalturneringen

Af
Ole Tradsborg

Der var onsdag aften dømt pokalstemning på Gentofte Sportspark, men den intense stemning på lægterne udeblev, måske fordi ikke overvældende mange lokale fremmødte - og ej heller særligt mange (hørbare) fans fra Silkeborg var dukket op.

Dog havde en lille meget ung HIK-fraktion taget opstilling bag det ene mål, og de sørgede kampen igennem, som de eneste på stadion, for højlydt opbakning til deres lokale helte fra HIK, hvor langsiden igen emmede af stillestående engagement.

Intet nyt pokaldrama

At der ikke var synligt og hørbart mange Silkeborg-fans kunne skyldes flere ting. Måske havde gæsternes fans regnet kampen som en walk-over og ikke orket at tage den lange vej eller frygtede en gentagelse fra forrige år, hvor HIK krævede 'første' opgør omspillet, da dommeren ikke havde styr på straffespark-afviklingen.

Andreas Smed viste de offensive takter frem et par gange i kampens løb, men det blev lige ved og næsten, for den hurtige angriber. Foto: Ole Tradsborg

Andreas Smed viste de offensive takter frem et par gange i kampens løb, men det blev lige ved og næsten, for den hurtige angriber. Foto: Ole Tradsborg

Her endte det med omkamp, fordi straffesparkskonkurrencen blev afviklet forkert.

’Kamp to’ forrige år kunne dog på ingen måde leve op til det drama, der var i første opgør, og onsdagens kamp blev vel ret beset en match midt imellem.

På banen gjorde HIK dog kampen igennem en meget hæderlig figur uden dog at blive rigtigt farlige.

Kun en gang var Andreas Smed tæt på, da han midtvejs i halvlegen fik trampet sig igennem med bolden ind i feltet uden dog at få ordentligt træf på sin afslutning.

Gæsterne viste sig frem

Kort efter slog gæsterne kontra, og i absolut sidste sekund lykkedes det en godt spillende Berzan Yilkydiz at komme på tværs og få blokeret et ellers godt SIF-forsøg.

Minuttet efter var Yilkydiz på færde i den anden ende, hvor han efter et godt raid blev bremset ulovligt af en gæstende spiller, der hev et gult kort for den forseelse.

På frisparket bragede HIK-anfører Jonas Hebo bolden langt over mål.

Kort efter var Silkeborg igen nærgående, men denne gang kom Victor Lorentzen i vejen for det der lignede en oplagt scoringsmulighed til gæsterne.

Skarpe Silkeborg scorede

Men efter den halve time gik den ikke længere for HIK. Midtjyderne satte et frispark hurtigt i gang, og Svenn Crone sendte bolden ind foran mål, hvor Emil Holten skubbede bolden i et tomt mål.

Stadionspeakeren krediterede ellers straks den tidligere Skovshovedprofil Nicolai Vallys for målet, men det var også svært at se, hvem der havde sidste fod på bolden i aftenmørket på Gentofte Sportspark, men officielt løb Holten med scoringen.

Og det var han sikkert tilfreds med, for målet blev aftenens eneste -selv om SIG i det 42. minut igen fik bolden i nettet, men der blev dømt frispark på HIKs Sebastian Carlsén, der fik en på låget i situationen, hvor to-tre Silkeborg-spillere kontant gik efter scoring.

Brødremøde på midten

HIK forsøgte at presse igen efter pausen, og havde et par store tilbud til først Andreas Smed, der formøblede en kæmpe chance efter en lille times spil, lige som Andreas Lissau også kom tæt på en udligning.

Men det kunne også være endt 0-2 på den store måltavle, da HIKs Jonas Hebo i sidste minut var meget tæt på at give sin lillebror Mathias en stor gave.

De to brødre var i flere gode dueller med hinanden, men en kunne have endt fatalt for HIKs Jonas, der mistede bolden til Mathias, som afsluttede fornemt på mål, hvilket tvang Aris Vaporakis i HIK-buret ud i en fornem redning.

Det endte derfor med en smal 1-0-sejr til Silkeborg, som nu kan se frem til at møde FC Fredericia i næste runde.

Publiceret 03 October 2019 14:31