Fra venstre mod højre Henrik Holtermann, Tobias Thune, My Larsen. Foto: Stephen Fisher / WCF (World Curling Federation

Fra venstre mod højre Henrik Holtermann, Tobias Thune, My Larsen. Foto: Stephen Fisher / WCF (World Curling Federation

Fejende tæt på toppen af verdenseliten

Ungt Gentofte-hold skabte Danmarks hidtil bedste resultat til VM i mix curling

Det danske landshold i mix curling, som spiller i Gentofte Curling Club, er netop hjemvendt fra Aberdeen i Skotland, hvor det repræsenterede Danmark ved verdensmesterskaberne i mix curling, som blev afholdt fra lørdag den 12. til lørdag den 19. oktober.

Det lykkedes det unge Gentofte-hold at skabe det hidtil bedste dansk resultat ved VM i mix curling. Holdet kom på en samlet 5. plads, efter at være blevet slået ud af favoritterne fra Canada, som da også endte med at vinde dette års VM. Det danske hold tabte blot to ud af samlet ni kampe. Norge, som danskerne tabte til i en særdeles tæt kamp i gruppespillet, endte med at vinde bronze. Tyskland vandt sølv, mens Canada altså tog sig af guldet.

Det danske landshold bestod af holdkaptajn Tobias Thune Jacobsen, Jasmin Lander, Henrik Høhling Holtermann og My Hollinger Larsen. Holdet har en gennemsnitsalder på bare 21,5 år, hvorfor fremtidsudsigterne er lyse.

Holdet har sin daglige gang i Gentofte Curling Club med beliggenhed på Gentofte Stadion. Hvidovre Curling Club har også andele i landsholdet, da både Henrik og Jasmin oprindeligt stammer fra Hvidovre og først senere begyndte at spille i Gentofte i forbindelse med henholdsvis U21 dame- og herrejuniorlandsholdene. Damerne spiller da også på Damelandsholdet sammen, mens Tobias og Henrik er rivaler på herresiden.

VM-deltagelsen blev blandt andet muliggjort af Gentofte Kommunes Eliteidrætspulje, som aktivt støtter små sportsgrene økonomisk i forbindelse med internationale mesterskaber. jbl

Publiceret 22 October 2019 17:38