Det lykkedes ikke for Vanløse - som her - at holde Frederik Frick nede i hele opgøret. Han lynede til 1-0 efter bare fire minutters spil og bidrog på den måde til den samlede sejr, der blev på 2-1. Foto: Ole Tradsborg

Det lykkedes ikke for Vanløse - som her - at holde Frederik Frick nede i hele opgøret. Han lynede til 1-0 efter bare fire minutters spil og bidrog på den måde til den samlede sejr, der blev på 2-1. Foto: Ole Tradsborg

SE VIDEO: Skovserne smagte endelig sejrens sødme

Topholdet fra Vanløse blev besejret 2-1 i årets sidste kamp

Af
Ole Tradsborg

Ikke siden sejren over Slagelse på udebane den 11. august har Skovshoved vundet en kamp i 2. division. I det hele taget har det knebet gevaldigt med at score og dermed score point, men det blev der flot ændret på lørdag, hvor Vanløse fra rækkens andenplads gæstede Leo Ground i Skovshoved.

Og hvilken drømmestart, det blev til for SIF. Efter bare fire minutter scorede Frederik Frick til 1-0, og bare tre minutter senere blev det 2-0 ved Mutu Raza. Begge gange var Sebastian Elvang i oplæggerens rolle.

Frederik Frick modtog ved 1-0-scoringen bolden midt foran Vanløses straffesparksfelt, og her tog Frick en fræk beslutning, da han efter et skarpt træk pludselig trykkede af langt udefra. Vanløses keeper kunne kun halvklare det hårde skud, som han dog selv fumlede det sidste stykke ind over stregen.

Kort efter fik skovserne frispark i venstre side, og et hårdt spark blev ved forreste stang mødt først af Mutu Raza, der prikkede bolden i nettet til en noget overrakende føring på 2-0.

Vanløse svarede herefter igen med et par meget nærgående forsøg, som Frederik Mehder i målet tog sig af. I en anden situation fik han hjælp til at ekspedere en farlig bold væk af John Frederiksen, der var trukket med tilbage for at stoppe Vanløses vedvarende tryk.

Det blev til et par helt store, åbne Vanløse-chancer, men ved pausen stod det stadig 2-0 til hjemmeholdet fra Skovshoved.

Gæsterne pressede mere på

I anden halvleg blev det et mere og mere tungt tryk, der blev lagt mod SIF-defensiven, men den stod stærkt, og Frederik Mehder i SIF-buret stod en meget fornuftig kamp.

Det har givet ligget i baghovedet på SIF'erne, at de ikke havde skreget en sejrssang siden 11. august, og nervøst blev det da også som kampen skred frem - det man i fodboldtermer taler om med at 'være bange for at vinde...'.

Det lykkedes dog først for gæsterne at score i kampens sidste minut, og det var endda på en meget kontroversiel måde. Skovshoved havde fået tildelt frispark, og et par blåklædte spillere stod og trillede lidt til kuglen, som slutteligt Mutu Reza sparkede skråt tilbage, formentlig i den tro, at en medspiller herefter ville sparke til bolden.

Vanløses Oscar Vraae må siges at være forudseende, for han snuppede den 'løse bold' og styrtede mod SIF-målet og udplacerede Frederik Mehder.

Undren var meget stor i SIF-lejren, der ikke mente, de havde igangsat spillet, men sådan tolkede dagens kvindelige dommer Frida Klarlund Nielsen det imidlertid.

Det blev heldigvis for Skovshoved ikke til et nervepirrende slutrama, for straks bolden blev lagt på pletten i midtercirklen, blev kampen fløjtet af.

Og dermed blev det en ganske fin og festlig aften i Skovshoved, hvor førsteholdet kunne fejre sæsonens første hjemmesejr, mens klubbens 2. hold og 3. hold begge fejrede oprykning - dette i henholdsvis Serie 1 og Serie 2.

Videoen er produceret af Ekstra Bladet, som vi samarbejder med.

Publiceret 11 November 2019 14:58