Peter Trolle afslutter angreb for Gentofte Volley i Europa Cup-kampen mod Ravenna i 2017. Arkivfoto: Flemming Patulski Nielsen

Peter Trolle afslutter angreb for Gentofte Volley i Europa Cup-kampen mod Ravenna i 2017. Arkivfoto: Flemming Patulski Nielsen

Skade tvinger volleystjerne til at stoppe karrieren

Gentoftes DM- og landskamprekordholder Peter Trolle Bonnesen er i en alder af blot 26 år tvunget til karrierestop på grund af en albueskade

Af
Jesper Bjørn Larsen

Der blev helt stille ved line-up til Gentofte Volleys træning tidligere på ugen, da skadesramte Peter Trolle Bonnesen dybt rørt mødte op og meddelte den kedelige nyhed til sine ledere og holdkammerater: Han må stoppe sin volleykarriere.

Peter Trolle Bonnesen har døjet med store albueproblemer siden afslutningen af sidste sæson, og han har slet ikke spillet i denne sæson.

"Jeg fik besked af lægen om, at jeg har en brusklæsion inde i leddet, der er svær at operere. Det betyder, at jeg ikke kommer til at spille volleyball på højt niveau mere," fortæller Gentoftes nu tidligere anfører for volleyligaholdet. "Det er en kæmpeskuffelse for mig. Jeg regnede med at spille volleyball på absolut topplan i hvert fald et par år endnu," siger han.

Ambitionerne drev tidligt Peter Trolle Bonnesen til Gentofte Volley. I en alder af 10 år skiftede han fra Skjold Birkerød til Gentoftes U15-hold, der omfattede mange store talenter, bl.a. Frederik Mikelsons, senere A-landsholdsspiller, og brødrene Oliver og Sebastian Kaszas, der senere blev danske mestre i beach volley. Det blev til i alt 10 danske ungdomsmesterskaber med Gentofte for diagonalspilleren.

Han indgik tidligt som et af talenterne i Gentofte Kommunes talentudviklingsprojekt. Et projekt, der har været med til at udvikle mange senere A-landsholdsspillere.

Medaljer hvert år

I sæsonerne 2012-2014 spillede han som 19-årig i Bundesligaen for VfB Friedrichshafen, der fire år tidligere havde vundet Champions League med Kristian Knudsen på holdet, og også i Narbonne i den bedste franske liga.

Efter et par år i udlandet ønskede han til stor glæde for Gentofte Volley at vende tilbage til Danmark for at påbegynde en videregående uddannelse her. Han har i perioden fra 2014-2019 været stærkt medvirkende til, at klubben hvert år har vundet medaljer i kampen om DM, herunder guldmedaljer i 2015, 2016, 2018 og 2019.

I 2016, 2018 og 2019 var han anfører på mesterholdet. Han var som regel Gentoftes topscorer i ligakampene, hvor han spillede en afgørende rolle i holdets succes.

”Jeg er utroligt glad for min lange periode i Gentofte Volley og alle de oplevelser, som volleyball har givet mig”, bemærker Peter Trolle Bonnesen. ”Specielt Europa Cup-kampene mod Ravenna og Belgorod er store oplevelser, jeg er stolt af at have været en del af."

Peter Trolle Bonnesen har siden 2013 været fast inventar på A-landsholdet. Oftest i rollen som diagonalspiller. Han er Gentoftes A-landskamprekordholder med 129 landskampe. Også på dette hold vil han blive savnet.

Ved kampstart til ligakampen tidligere på ugen fik han tak for sin indsats for Gentofte Volley med blomster og pæne ord fra Gentofte-formanden Ulrik Hesse.

Publiceret 11 November 2019 11:28