Joel Eipe og Mette Poulsen var i mixdoublen tæt på chanceløse, og tabte derfor klart med sætcifrene 16-21, 13-21 til Greves Mathias Christiansen/Amalie Krogh. Foto: Ole Tradsborg

Joel Eipe og Mette Poulsen var i mixdoublen tæt på chanceløse, og tabte derfor klart med sætcifrene 16-21, 13-21 til Greves Mathias Christiansen/Amalie Krogh. Foto: Ole Tradsborg

Festen fes ud i Skovshoved, da SIF tabte til Greve

Der var lagt op til fest, da der igen var kamp i Badmintonligaen i Skovshoved, men festede fes ud, da SIF tabte klart til Greve

Af
Ole Tradsborg

fjerbold Der var optimisme i Skovshoved-lejren inden opgøret mod Greve tirsdag aften.

Den gamle badmintonhal, der i stedet for tennishallen nu danner rammen om SIFs hjemmekampe, var oppyntet med Dannebrogsflag og publikummerne var i god tid på vej til hallen og de spændende kampe, og man fornemmede en god stemning overalt.. SIF-træner Henrik PK Rohde glædede sig også til en god aften, men sagde allerede inden holdkampene gik i gang, at der nok ville blive tale om en lige affære, og at han håbede på en snæver sejr.

Sådan gik det dog langtfra, selv om det startede lovende i de tre kampe, der blev igangsat samtidig, nemlig to gange mixdouble og 1. damesinglen ved Henrik PK Rohdes datter Natalia Koch Rohde.

Dårlig start kostede

For publikum er det nu blevet en smule sværere at følge med i holdkampene, idet der igangsættes hele tre kampe på en gang, modsat sidste sæson, hvor kun to blev sat i gang på samme tid.

De tre baner emmede af intensitet, og Natalia Koch Rohde kom rigtigt godt i gang på sin bane, hvor hun vandt første sæt. Det samme gjorde på nabobanen parret Joachim Fischer/Kati Tolmof, mens der på bane et aldrig rigtigt blev spænding om udfaldet i 1. mixdoublekampen mellem Joel Eipe/Mette Poulsen, der i to klare sæt tante til Greves Mathias Christiansen/Amalie Krogh med sætcifrene 16-21, 13-21.

Især virkede Joel Eipe flere gange sløset og uskarp på dagen, hvor mange lette bolde ikke gik hans og SIF-parrets vej. Kampen på bane 1 blev da også den kamp, der var hurtigst færdig, mens der blev slidt i det på bane 2 og bane 3.

Desværre endte Natalia Koch Rohde som taber, da hun kiksede i de sidste sæt, trods sejr i første sæt (samlet 21-11, 13-21, 13-21).

Først da 2. mixdoublen var færdigspillet, kom SIF på pointtavlen i holdkampen, hvilket blev tydeligt hørbart for enhver, da Joachim Fischer gav fuld skrald på vokalsiden, da sejren i tre sæt (21-10, 14-21, 21-17) var en realitet.

Kikset comeback

De var nu op til stortalentet Sofia Grundtvig i 2. damesingle at føje flere point til SIF-kontoen. Hun leverede også en stærk indsats mod Greves Isra Faradila, men måtte se sig slået i tre sæt.

Det blev også nederlag til Emil Holst mod Kalle Koljonen i 2. herresingle, mens Rasmus Gemke i 1. herresingle vandt en vild tresætter, hvilket betød 2-4 på score-boardet.

Hvis 'PK's håb om en samlet, snæver sejr skulle i land, skulle de resterende skovsere i den grad til at levre, men det blev en kæmpe udtur, da damedoublen ved Mette Poulsen/Kati Tolmof skuffede fælt, og tabte i de to enslydende sæt 17-21, 17-21.

Nyt nederlag ventede i den spændende 1. herredouble mellem SIFs Rasmus Kjær Pedersen/Joel Eipe, der skulle op mod den sublime Greve-konstellation David Daugaard /Mathias Christiansen. Her vandt Greverne i tre sæt (21-18, 13-21, 14-21)

I 2. mixdouble havde SIF succes, ikke mindst takket være en passioneret Joachim Fischer, der brølede sejrsrusen ud. Han var SIFs bedste mand, da han vandt begge kampe, han var med i. Foto: Ole Tradsborg

I 2. mixdouble havde SIF succes, ikke mindst takket være en passioneret Joachim Fischer, der brølede sejrsrusen ud. Han var SIFs bedste mand, da han vandt begge kampe, han var med i. Foto: Ole Tradsborg

Heldigvis reddede 2. herredoublen en smule på en dårlig holdaften, da duoen Emil Holst/Joachim Fischer vandt deres kamp 21-19. 21-11.

Fortsat top-4

Trods holdkamp-nederlaget bliver SIF i top-4, nu på en tredjeplads, men der er med en hidsig jagt på holdet fra flere forfølgere, eksempelvis aftenens modstandere fra Greve og også Team Skælskør-Slagelse. Kampen mod Greve viste dog, at Badmintonligaen er meget mere lige, end man skulle tro, men også at SIF ikke har råd til flere fejltrin. Derfor vil næste opgør ude mod Solrød Strand (5. december) på sin vis definere Henrik 'PK' Rohdes placeringshåb.

For det er derefter to yderst vanskelige slutkampe, hvor begge på papiret er hjemmekampe. 'Hjemme' bliver for skovsernes vedkommende den 24. januar 2020 i Hørsholm mod TSS, da alle klubber har skullet vælge 'venskabsklubber' at spille en sæsonkamp i., for at udbrede kendskabet til badminton på højt plan.

Nyt pointsystem

Det nye pointsystem er lavet således, at man tager både point og det antal sejre med sig, som man har opnået i holdkampen. Vinder man kampen 6-3, som Greve gjorde tirsdag aften, får holdet ni point med sig, mens et nederlag på 4-5 derfor vil udløse fire point for de fire sejre i holdkampen og et enkelt for nederlaget.

Publiceret 02 December 2019 15:00